Over ons

Kennismaking

Elke vorm van begeleiding start met een gratis kennismakingsgesprek. In dit gesprek bekijken wij wat je wil, wat je kunt, waar je behoeftes liggen en waar je mogelijkheden zijn. Ook geven wij informatie over onze werkwijze. Op basis van dit gesprek bepalen wij samen met jou of wij iets voor elkaar kunnen betekenen. Vervolgens schrijven wij een plan van aanpak voor het gehele traject.

Blik op Werk

Het keurmerk Blik op Werk mogen wij ook het komende jaar weer uitdragen met een 8,0 als cijfer! Voor de 6e keer op rij is het gelukt om meer dan 80% van al onze kandidaten succesvol te begeleiden. Dit jaar waren er iets meer mensen vanuit een werkende situatie die wij begeleid hebben naar een andere baan. Het aandeel vanuit een uitkeringssituatie was iets kleiner, maar leidde ook in 80% van de gevallen naar een baan.

hans-de-ruiter

In het kader van het keurmerk Blik op Werk zijn ook dit jaar weer de tevredenheidsonderzoeken geweest van onze opdrachtgevers en de mensen die wij begeleidt hebben. Het onderzoek besloot de periode 2018-2019.

Van onze opdrachtgevers hebben wij een gemiddeld cijfer van 8,2 gekregen. Hierin werd door de opdrachtgevers met name onze resultaten, deskundigheid, het maatwerk en gedrevenheid als zeer positief ervaren.

Van onze kandidaten hebben wij een gemiddeld cijfer van 8,0 gekregen. Zij waardeerde vooral de deskundigheid, grote hoeveelheid relaties, de professionaliteit en de ongedwongen sfeer.

Allen dank voor de beoordelingen en wij gaan met de suggesties aan de slag.

Dank aan alle kandidaten die open hebben gestaan voor een andere aanpak en aan alle werkgevers die hebben meegedacht om mensen een plek in hun organisatie te laten vinden.

Begeleiding

Het begeleiden van iemand naar een baan wordt uitgevoerd vanuit de visie  “Solliciteren is een verkoopproces”. Solliciteren naar een andere baan is vergelijkbaar met het verkopen van een product of dienst, maar dan gaat het om een mens met al zijn kennis en kunde, geschiedenis en voorkeuren. Dit houdt in dat wij onder andere:

  • je leren hoe jij je moet presenteren bij een werkgever zowel schriftelijk als mondeling
  • je leren waar je toegevoegde waarde ligt
  • in kaart brengen waar je kansen liggen
  • proactief bedrijven benaderen en afspraken maken met de juiste mensen in een organisatie: de beslissers
  • je leren hoe je sociale media kunt inzetten

Natuurlijk leggen wij ook aandacht bij jouw CV, profiel en brief. Indien nodig zetten wij ook testen in ter ondersteuning van het sollicitatieproces of ter verbetering van je zoekprofiel.

Nazorg

Het vinden van een baan is belangrijk, maar het behouden van jouw baan is nog belangrijker. Wanneer het is gelukt om een baan te vinden, dan blijven wij met enige regelmaat nog contact met je houden. Voor ons ben je ook belangrijk als werkende. Je bent dan onze ogen en oren voor toekomstige mensen die wij begeleiden en wij kunnen je blijven adviseren over ontwikkelingen in de markt.