Jobcoaching

Jobcoaching

Wanneer je een afstand tot de arbeidsmarkt hebt, dan kan het heel moeilijk zijn om een baan te vinden. Het mag dan wel zo zijn dat werkgevers tegenwoordig een wettelijke plicht hebben om mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen, in de praktijk blijkt dit toch een lastig verhaal. Dit is natuurlijk heel jammer, want de meeste mensen die in dit schuitje zitten willen juist heel graag aan het werk. De mensen uit deze groep zijn zich over het algemeen heel goed bewust van wat ze wel en wat ze niet kunnen, en vanuit de overheid is er een aantal regelingen in het leven geroepen om het vinden van passend werk te bespoedigen. Een van deze regelingen is het gebruik kunnen maken van een jobcoach.

planning

Een van de voorzieningen waar mensen met een arbeidsbeperking een beroep op kunnen doen is een jobcoach. Een jobcoach is letterlijk een coach die iemand met een arbeidsbeperking helpt om goed te functioneren binnen een regulier bedrijf. Het gaat dan om een stuk jobcoach begeleiding richting de werkgever en de werkplek, maar natuurlijk ook richting de werknemer.

Het doel van jobcoaching is om ervoor te zorgen dat iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt mee kan draaien in een bedrijf. Door middel van coaching zorgen de coach er samen met de kandidaat voor dat op een prettige manier gewerkt kan worden.